Basis Training

Na de Puppy training of de Jong Volwassenen training kun je doorstromen naar de Basis training. In de basis training komen nog steeds dezelfde onderwerpen aan bod, maar gaan we deze steeds meer uitdiepen.

Zelfbeheersing

Met zelfbeheersing bedoelen we dat de hond leert zich te beheersen in verschillende situaties. We gaan werken aan beheersing bij de voerbak, maar ook beheersing bij die kaas die voor de visite op tafel staat, of beheersing bij het spel dat jij je hond aan biedt. Kort gezegd leren we de hond zich in elke situatie in zijn en jouw leven om zich te beheersen. Deze training bestaat niet enkel uit oefeningetjes, maar is een way of life.

Puzzelen

Een goede band met je hond krijg je door enerzijds te werken aan wederzijds respect en vertrouwen, maar anderzijds door vooral ook veel met je hond bezig te zijn. Hoe je dat op een fun manier kunt doen, leer je in deze training!

Opvoeding

Natuurlijk bestaat de training niet enkel uit zelfbeheersing en puzzelen. Uiteraard komen diverse opvoed oefeningen waar we eerder mee gestart zijn aan bod. De hond en de eigenaar worden steeds meer uitgedaagd.

Inzicht

Tijdens de lessen zullen wij geregeld vragen stellen, of oefeningen aanbieden waarbij je zelf nadenkt over de beste oplossing voor jouw hond. Dit doen we je te helpen inzicht te krijgen in het leerproces van je hond, zodat je niet een trucje leert om je hond iets aan te leren, maar begrijpt hoe jouw hond denkt zodat je hier zelfstandig mee aan de slag kunt.