Cursus Bewust Fun

Shiva4Dogs biedt een 10 lessen durende cursus Bewust Fun aan. Bewust Fun is een cursus waarbij zowel het lichaam van de hond als de geest wordt gestimuleerd. We gaan aan de slag met hersenwerk om je  hond geestelijk uit te dagen en jou als eigenaar te leren hoe je met simpele huis tuin en keuken materialen de meest creatieve puzzels kunt maken.
Hersenwerk heeft vele functies. Denk aan zelfbeheersing, leren concentreren, nadenken, rust brengen in de hond, je band met je hond versterken door samen bezig te zijn en wat te denken van geblesseerde honden die fysiek niet belast mogen worden.
Soms vragen puzzels om bepaalde vaardigheden van de hond. Deze vaardigheden gaan we op een Fun manier aanleren door middel van leuke tricks. Denk hierbij aan het open en dicht doen van deuren, sokken uittrekken, dobbelen, opruimen en nog veel meer!

Een blije hond is een hond die zowel lichamelijk als geestelijk in balans is. Om deze reden gaan we naast het werken aan de geestelijke balans, ook aan de slag met de lichamelijke balans. Dit doen we middels diverse balans en coördinatie oefeningen. De oefeningen dienen om de elasticiteit en souplesse, maar vooral ook het bewustzijn van het lichaam van de hond te verbeteren cq te onderhouden.

Kortom: FUNctioneel werken aan het lichamelijk en geestelijk bewustzijn van de hond!

 

hersenwerk hond

Inschrijven kan middels het inschrijfformulier