Jong Volwassenen Training

 

Deze training is bedoelt voor honden vanaf ongeveer een half jaar oud, die de standaard commando’s al beheersen. Na een privé les om het niveau van jou en je hond te bepalen gaan we kijken in welke groep jullie het beste passen.

Zelfbeheersing

Met zelfbeheersing bedoelen we dat de hond leert zich te beheersen in verschillende situaties. We gaan werken aan beheersing bij de voerbak, maar ook beheersing bij die kaas die voor de visite op tafel staat, of beheersing bij het spel dat jij je hond aan biedt. Beheersing is geen oefeningetje op zich in een bepaalde situatie. Beheersing is een ‘way of life’. We helpen jullie graag in deze manier van leven!

Puzzelen

Een goede band met je hond krijg je door enerzijds te werken aan wederzijds respect en vertrouwen, maar anderzijds door vooral ook veel met je hond bezig te zijn. Hoe je dat op een fun manier kunt doen, leer je in deze training!

Opvoeding

Natuurlijk bestaat de training niet enkel uit zelfbeheersing en puzzelen. Uiteraard komen diverse opvoed oefeningen aan bod. We gaan o.a. werken aan het op commando gaan zitten en liggen, het aan de riem mee wandelen en natuurlijk het hier komen.

Inzicht

Tijdens de lessen zullen wij geregeld vragen stellen, of oefeningen aanbieden waarbij je zelf nadenkt over de beste oplossing voor jouw hond. Dit doen we je te helpen inzicht te krijgen in het leerproces van je hond, zodat je niet een trucje leert om je hond iets aan te leren, maar begrijpt hoe jouw hond denkt zodat je hier zelfstandig mee aan de slag kunt.