Pup begeleiding

Op het moment dat we een pup opnemen in ons gezin, wordt deze automatisch deel van ons systeem. Binnen dit systeem is iedereen met elkaar verbonden en hebben de aanwezigen invloed op elkaar. Zie het als een druppel die valt op een glad wateroppervlakte; de druppel wordt opgenomen in het water en er ontstaan kringen die steeds groter worden tot ze met het oog niet meer zichtbaar zijn, maar nog steeds hun invloed uitoefenen. Elke druppel veroorzaakt zo’n nieuwe reeks kringen in het water en op den duur komen de kringen met elkaar in aanraking.

Wanneer je een pup opneemt in je gezin of huishouden, betekent dit dat het bestaande systeem uitgebreid wordt en er nieuwe kringen van invloed ontstaan. Jij en je pup hebben namelijk jullie eigen, unieke karakter. Dit houdt in dat er tijd genomen moet worden om elkaar te leren kennen. Om ervoor te zorgen dat je met je opgroeiende pup een goede relatie opbouwt en hem of haar de door jou gewenste training kunt bieden, is het noodzakelijk om inzicht te hebben in lichaamstaal, gedrag, leerprincipes, maar bovenal inzicht in jouw hond als individu.

Daarnaast, maar minstens net zo belangrijk, inzicht in jezelf; in jouw gedragspatronen, overtuigingen, wensen en behoeftes. Want: het laten opgroeien van je pup doe je samen, als team. En een team functioneert pas goed wanneer er naar elk individu apart wordt gekeken, maar óók naar de individuen samen. En dat is leuk en spannend tegelijk! Want wat doet het nou precies met jou als je pup niet wil komen, in je broekspijp hangt of wanneer je aan het trainen bent op dat wat voor jou belangrijk is? Wat voel je daarbij? Hoe gedraag/handel je? Laat je je leiden door je eigen gevoel, of voel je druk door ‘hoe het hoort’?

Samen gaan we op zoek naar de antwoorden op bovenstaande vragen en zorgen we ervoor dat jij als eigenaar de inzichten en tools krijgt om je hond te begeleiden naar die fijne relatie.

1 op 1 aandacht
Shiva4Dogs werkt enkel met privé trainingen. In onze eerste kennismaking zullen we samen jouw trainingswensen vast stellen. Aan de hand daarvan wordt een persoonlijk en op maat gemaakt trainingsplan gemaakt. Op deze manier kunnen we heel gericht trainen aan de dingen die voor jullie als combinatie belangrijk zijn. Je hebt de inhoud van de training op deze manier volledig in eigen hand.
Een ander groot voordeel van privé trainingen is dat er alle tijd en ruimte is voor vragen of behandelen van theoretische onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan lichaamstaal, het leren lezen en begrijpen van wat jouw hond, maar ook zeker andere honden die je tegenkomt vertellen, leerprincipes, emoties en daaruit vloeiend gedrag, etc. Er is veel mogelijk. Samen onderzoeken we hoe we jullie als combinatie tevreden door het leven kunnen laten gaan.

Trainen in de praktijk
Uiteraard wil je graag dat je hond in elke situatie met jou wil samen werken. Dit betekent dat trainen vooral ook in de praktijk moet gebeuren. In eerste instantie starten we bij jullie thuis, maar door de trainingen op maat kunnen we verder in het traject de door jou gewenste praktijk situaties op zoeken, zodat we daar aan de slag kunnen waar het nodig is.

En verder…
Is het natuurlijk gewoon reuze gezellig om bij Shiva4Dogs te komen trainen! Whisper flyball

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken