Fenna den Boer

Hoi, leuk dat je even over mij komt lezen! Ik stel me graag even voor.
Van jongs af aan ben ik al een echt dierenmens. Ik had ze het liefst de hele dag om me heen en nam daarom ook altijd stiekem de poezen mee naar bed als ik ging slapen. En hoewel mijn moeder ze altijd weer uit bed kwam halen en mij vertelde dat het echt niet mocht, herhaalde dit ritueel zich dagelijks. Naast de poezen, siamezen, hebben we altijd een hond gehad. Eerst een bobtail, Iwan, daarna golden retriever Donna en tot 2018 was daar golden retriever Shiva.

Na mijn middelbare school tijd wilde ik ‘iets met dieren’. Om deze reden ben ik destijds gestart met de opleiding Paardenhouderij aan het Clusius College te Alkmaar. Hier ben ik echter na korte tijd weer mee gestopt en heb uiteindelijk toch voor een HBO opleiding gekozen.
Eind 2009 begon het echter toch wel weer te knagen en zodoende heb ik begin 2010 besloten om een instructeursopleiding te gaan volgen bij cursuscentrum Quiebus. Met veel plezier heb ik de module tot basisintructeur afgerond en de module tot gevorderd instructeur gevolgd. Na deze opleiding volgden nog vele andere opleidingen, workshops en lezingen, omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat er kwaliteit geboden kan worden tijdens de trainingen en dat de instructeurs van Shiva4Dogs op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen.

Eind 2010 startte ik Hondenschool Shiva (later werd dit Shiva4Dogs) op. Met heel veel plezier heb ik diverse hondeneigenaren wegwijs gemaakt in de wereld die hondentraining heet. In 2016 heeft Shiva4Dogs de overstap gemaakt van groepstrainingen naar privé trainingen, omdat het bieden van kwaliteit voor mij zo belangrijk is dat ik niet voldoende voldoening meer kon halen uit groepslessen waar je je aandacht over meerdere cursisten dient te verdelen. En tot op heden ben ik blij met dat besluit. Ik geniet ontzettend van het op maat kunnen werken. Elke baas-hond combinatie is anders en het privé werken bied mij de mogelijkheid om aan datgene te werken wat voor een eigenaar belangrijk is.

Enkele kernwoorden die passen bij mij als persoon zijn: enthousiast, leergierig, creatief, open minded, sensitief, toegewijd en betrokken.

De honden van Shiva4Dogs