Pup begeleiding en coaching

 

Pup begeleiding en coaching

Op het moment dat we een dier opnemen in ons gezin, wordt deze automatisch deel van ons systeem. Binnen dit systeem is iedereen met elkaar verbonden en hebben de aanwezigen invloed op elkaar. Zie het als een druppel die valt op een glad wateroppervlakte; de druppel wordt opgenomen in het water en er ontstaan kringen die steeds groter worden tot ze met het oog niet meer zichtbaar zijn, maar nog steeds hun invloed uitoefenen. Elke druppel veroorzaakt zo’n nieuwe reeks kringen in het water en op den duur komen de kringen met elkaar in aanraking.

plaatje training nieuwe stijl 2
Wanneer je een pup opneemt in je gezin of huishouden, betekent dit dat het bestaande systeem uitgebreid wordt en er nieuwe kringen van invloed ontstaan. Jij en je pup hebben namelijk jullie eigen, unieke karakter. Dit houdt in dat er tijd genomen moet worden om elkaar te leren kennen. Om ervoor te zorgen dat je met je opgroeiende pup een goede relatie opbouwt en hem of haar de door jou gewenste training kunt bieden, is het noodzakelijk om inzicht te hebben in lichaamstaal, gedrag, leerprincipes, maar bovenal inzicht in jouw pup als individu.

Daarnaast, maar minstens net zo belangrijk, inzicht in jezelf; in jouw gedragspatronen, overtuigingen, wensen en behoeftes. Want: het laten opgroeien van je pup doe je samen, als team. En een team functioneert pas goed wanneer er naar elk individu apart wordt gekeken, maar óók naar de individuen samen. En dat is leuk en spannend tegelijk! Want wat doet het nou precies met jou als je pup niet wil komen, in je broekspijp hangt of wanneer je aan het trainen bent op dat wat voor jou belangrijk is? Wat voel je daarbij? Hoe gedraag/handel je? Laat je je leiden door je eigen gevoel, of voel je druk door ‘hoe het hoort’?
Samen gaan we op zoek naar de antwoorden op bovenstaande vragen en zorgen we ervoor dat jij als eigenaar de inzichten en tools krijgt om je hond te begeleiden naar die fijne relatie.

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of het maken van een afspraak.